Kültür Sanat

Piyanist İlyun Bürkev’e İki Büyük Ödül!

Genç piyanist İlyun Bürkev, ABD’nin Philadelphia şehrinde düzenlenen Philadelphia Müzik Festivali’nde (PIMF) iki büyük ödül kazanarak Türkiye’yi gururlandırdı. Henüz 4 yaşında müzik eğitimine başlayan ve Salzburg Mozarteum Üniversitesi’nde öğrenim gören Bürkev, kendi yaş grubunda birincilik ödülüne layık görüldü ve tüm kategorilerde Grand Prize ödülünü kazandı.

13-26 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen yarışmaya, 8-19 yaş aralığındaki 57 yetenekli müzisyen katıldı. Bürkev, 14-15 yaş kategorisinde finale kalan tek piyanist olarak, final gecesinde Edvard Grieg’in “Piano Concerto in A minor, Op.16” adlı eseriyle izleyenleri büyüledi ve büyük ödüle ulaştı. İlyun Bürkev, daha önce İKSV’nin 52. İstanbul Müzik Festivali’nde şef Cem Mansur yönetimindeki İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde verdiği konserde piyanoyla olan ilişkisini şu sözlerle anlatmıştı:

“Piyano, duygularımı, düşüncelerimi ve ruh halimi en samimi şekilde ifade edebilmemin aracı. Piyano çalmak sadece bir teknik beceri değil, aynı zamanda kendimi ifade etme biçimim. Her performans, kendimden bir parçayı dünyayla paylaşma fırsatı sunuyor. Piyanomla kurduğum bu özel bağ, müziğin gücüyle karakterimi harmanlayarak, sahnede ve dinleyicilerin kalplerinde yankılanan bir hikaye haline geliyor.”

Devlet sanatçısı Gülsin Onay’ın “veliahtım” olarak nitelendirdiği Bürkev, 15 Ağustos’ta 21. Gümüşlük Festivali’nde genç keman sanatçısı Elvin Hoxha ile Antik Taş Ocağı’nda konser verecek. Ekim ayında ise İstanbul’da, şef İbrahim Yazıcı yönetimindeki Pera Filarmoni Orkestrası eşliğinde Saint-Saëns’ın 2. Piyano Konçertosu’nu icra ederek müzikseverlerle buluşacak.

Başa dön tuşu