Güncel

Sedat Peker’in Parti Kuracağı İddialarına Avukatından Yalanlama

Sedat Peker'in yeni bir siyasi parti kuracağı yönündeki iddialara, avukatı Ersan Barkın'dan açıklama geldi.

Sosyal medyada sıkça dile getirilen bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirten Barkın, konuyla ilgili devletin resmi kurumlarına da bilgi verildiğini duyurdu.

Avukat Barkın, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, müvekkili Peker’in herhangi bir siyasi parti kuruluşunda yer almadığını vurguladı. Barkın, “Müvekkilim Sedat Peker’in, ‘Halkın Sesi Partisi’ isimli oluşumla ya da başka bir siyasi partiyle bir bağlantısı bulunmamaktadır. Peker’in partisi olduğunu sanarak bu oluşumlara katılan kişilerin maddi ve manevi zarara uğramaları halinde, kendisinin sorumlu tutulamayacağını kamuoyuna bildiririz” dedi.

Son dönemde sosyal medya ve bazı platformlarda Peker’in siyasi bir parti kurmaya hazırlandığına yönelik haberlerin arttığını ifade eden Barkın, bu iddiaların tamamen asılsız olduğunu yineledi. Barkın, “Devletin resmi kurumları da bu konuda bilgilendirilmiştir. Müvekkilim Sedat Peker, şu an itibarıyla herhangi bir siyasi faaliyet içinde bulunmamaktadır” sözleriyle iddiaları kesin bir dille yalanladı.

Başa dön tuşu