Sağlık

Sudan’da Kolera Salgınında 22 Kişi Hayatını Kaybetti

Sudan Sağlık Bakanı Heysem Muhammed İbrahim, ülke genelinde yağmur mevsiminin başlamasıyla birlikte hızla yayılan kolera salgınının 22 can aldığı bilgisini verdi.

Bakan İbrahim, Egemenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Malik Agar ile gerçekleştirdiği toplantının ardından bu bilgiyi kamuoyuyla paylaştı.

Toplantıda, Sudan’daki sağlık koşullarının değerlendirildiğini belirten İbrahim, özellikle yağmur mevsiminin başlamasıyla bazı eyaletlerde kolera vakalarının artış gösterdiğini ifade etti. Haziran ayından itibaren yayılan kolera salgını sonucunda 22 kişinin hayatını kaybettiğini ve vaka sayısının 354’e ulaştığını belirtti.

Salgınla mücadele kapsamında, sağlıklı içme suyu sağlamak için ilgili makamlarla iletişim kurduklarını ve kolera aşısı temin etmek amacıyla uluslararası toplumla temas halinde olduklarını açıkladı. Ayrıca, eyalet yetkililerine salgınla mücadele çalışmalarını artırmaları ve çevre sağlığına daha fazla önem vermeleri yönünde çağrıda bulundu. Savaşın ve sağlık sistemi krizinin gölgesinde, Sudan’da salgın hastalıkların yayılması halkın yaşam koşullarını daha da zorlaştırıyor.

Başa dön tuşu