Kültür Sanat

Sümela Manastırı’nda 11. Geleneksel Ayin Gerçekleştirildi

Türkiye'nin önemli inanç merkezlerinden biri olan Sümela Manastırı'nda 11'incisi düzenlenen geleneksel ayin, Gelibolu Metropoliti Patrik Stefanos Dinidis liderliğinde gerçekleşti.

Dünyanın en kutsal ibadet mekanlarından biri olarak kabul edilen ve Hristiyan inancında Meryem Ana’ya ithaf edilen manastırda düzenlenen bu özel ayin, yurt içi ve yurt dışından gelen çok sayıda Ortodoks Hristiyan’ı bir araya getirdi.

Ayin sırasında konuşan Patrik Stefanos Dinidis, Sümela Manastırı’nda bir kez daha ibadet etmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Bu toprakları paylaşan Müslümanlar ve Hristiyanlar olarak, Meryem Ana’nın manevi huzurunda toplandık. Ülkemizde ve dünyada kalıcı barış ve dayanışma için dualar ettik” dedi.

Patrik Dinidis, ayinin gerçekleştirilmesine izin veren Türk yetkililere de teşekkürlerini iletti. Özellikle Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Trabzon Valisi Aziz Yıldırım ve Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan’a teşekkürlerini sunan Dinidis, “Bugünkü ayinimizin devletimizin izni ve desteğiyle gerçekleşmiş olmasından dolayı minnettarız. Ayrıca Maçka halkının sıcak misafirperverliği için de teşekkür ederiz” dedi.

Patrik Dinidis, tüm ziyaretçilere ve Ortodoks müminlere Patrik Efendisi’nin selamlarını ve hayır dualarını iletti. “Müslüman kardeşlerimize ve tüm misafirlerimize sağlık ve esenlik dilerim” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Başa dön tuşu