Güncel

Taksim’de Filistin’e Destek Yürüyüşünde Türk Bayrağı Tartışması Yaşandı

Taksim’de Filistin’e destek vermek ve ABD ile İsrail’i protesto etmek amacıyla düzenlenen yürüyüşte, katılımcılar ellerindeki döviz ve pankartlarla sloganlar attı.

Filistin Eylem Komitesi’nin çağrısıyla saat 15.30’da Atatürk Kültür Merkezi (AKM) önünde toplanan kalabalık, “Kahrolsun İsrail”, “Nehirden denize özgür Filistin” ve “Katil ABD, 6. Filo’yu unutma” gibi sloganlar eşliğinde yürüyüşlerine başladı.

Gümüşsuyu yönüne doğru ilerleyen grup, Almanya Başkonsolosluğu önünde durarak “Kahrolsun Alman emperyalizmi” sloganları attı ve protesto sırasında geniş güvenlik önlemleri alındı. Yürüyüşe devam eden grup, Dolmabahçe’ye ulaştığında basın açıklaması yaparak Filistin’e destek mesajlarını dile getirdi.

Yürüyüş sırasında Türk bayrağı taşıyan bir kadının, Filistin Eylem Komitesi’nden bir üye tarafından uyarılması ise kısa süreli bir tartışmaya yol açtı. Komite üyesi, alanda sadece Filistin bayraklarının taşınmasını istediğini belirtti. Türk bayrağı taşıyan kadın ise tepkisini, “Ben hem Filistin’e destek veriyorum hem de Türk bayrağını taşımayı ihmal etmiyorum” sözleriyle ifade etti. Tartışma, diğer katılımcıların araya girmesiyle son buldu.

Başa dön tuşu