Dünya

Venezuela’da gerginlik: Maduro’dan Çok Sert Açıklama

Venezuela hükümeti, 28 Temmuz’da yapılan devlet başkanlığı seçimlerine ilişkin yorumları nedeniyle 7 Latin Amerika ülkesinden diplomatlarını geri çağırmalarını talep etti. Arjantin, Şili, Kosta Rika, Peru, Panama, Dominik Cumhuriyeti ve Uruguay’ın, seçimlerle ilgili yaptıkları açıklamalar “ülkenin içişlerine müdahale” olarak nitelendirildi.

Maduro hükümetinden yapılan açıklamada, Venezuela’nın egemenlik haklarına saygı duyulması gerektiği vurgulanarak, bu ülkelerden diplomatik temsilcilerini derhal geri çekmeleri istendi. Ayrıca, Venezuela’nın da bu 7 ülkedeki tüm diplomatlarını geri çekeceği belirtildi.

Açıklamada, “Venezuela, kendi geleceğini belirleme hakkına sahiptir ve barış içinde yaşamayı tehdit eden bu tür eylemlere karşı gerekli adımları atma kapasitesine sahiptir. Seçim sonuçlarını tanımayan açıklamaları en güçlü şekilde kınıyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

Söz konusu ülkeler, Venezuela’daki seçim sonuçlarıyla ilgili duydukları endişeleri dile getirerek, Amerikan Devletleri Örgütü’nü (OAS) acil bir toplantıya çağırmıştı. Venezuela Seçim Konseyi’nin açıkladığı sonuçlara göre, Nicolas Maduro oyların %51,20’sini alarak üçüncü kez devlet başkanı seçildi.

Başa dön tuşu